Är pokerspel chans eller skicklighet? Det är många som framhäver taktik och strategi gentemot vanliga slots på casinon. De menar att det inte alls är slumpartat utfall på poker. Detta är en mycket omdiskuterad fråga, handlar poker om tur eller handlar det om skicklighet? Både och, i det korta loppet spelar turen in, väldigt mycket. Bygger du din karriär på poker och nöter år ut och år in och har oddsen på din sida, så kommer du vinna mer än du förlorar. Alla kan ha otur och förlora även om man har en procentuell fördel men teoretiskt sett kommer du gå vinnande ur det i längden.

Spränga din egna bank

Tre händer du borde vunnit fast förlorade och du är nere på mindre än hälften av vad ditt pokerkapital var från början! Så oansvarig rekommenderar ingen pokerspelare att du bör vara om din så kallad ”bankrulle”. I generella drag brukar man köpa in sig på ett cash table för högst 5 % av sin bankrulle och är man ny på de blindsen, inte känt av motståndet bör man gå neråt 1–2 % av sin bankrulle. Varför? Dels för att inte bränna ut dig, mindre stressigt om du skulle förlora och mindre risk för tappa greppet när du förlorar med din stege som blir utspelad mot färgen på rivern!

Bästa hand på river vinner vid showdown

Bästa hand vinner när den visas, men ibland läggs den ner mot en sämre. Flop – lovande det ser riktigt bra ut för din del. Turn – Nu blir det spännande, hur får du mer pengar i potten? River – farligt kort, inte lika säkert längre. Det är här poker kommer in i bilden. Alla tankesätt, hur har din motspelare spelat innan i handen, hjälper det här kortet honom? Vet han att du inte gillar kortet och ska bluffa ut dig? Ta även i beaktande hur mycket som står på spel för båda och hur mycket som finns i potten när det sista, kanske helt avgörande kortet vänds.