Texas Hold’em är ett pokerspel, det är nog det kortspel inom pokern som är mest känd. Texas Hold’em spelas över hela världen både på stora pokerturneringar med mycket prispengar och hemma vid köksbordet. Målet vid spelet är att vinna potten, prispengarna, som är med i spelet i form av marker. Alla spelare har sin egna pott med marker som de använder för att satsa vid varje giv. I varje spelomgång så finns det en spelare som är ”big blind” och en spelare som är ”small blind”. Detta innebär att dessa spelare alltid måste satsa marker oavsett vilka kort de har på handen.

Spelet startar

När dealern har delat ut två privata kort till vardera spelaren är det personen som sitter bredvid spelaren som lagt ut ”big blind” som ska göra sitt drag. Denna person får då välja på tre olika alternativ, antingen lägga sig, syna eller höja insatsen. Väljer spelaren att lägga sig får denne titta på tills nästa runda. Om spelaren synar så lägger han/hon ut lika många marker som spelaren som är ”big blind”. Väljer spelaren att höja så måste denne lägga minst dubbelt så många marker som ”big blind” har gjort. När alla spelare har gjort sina val ska dealern lägga ut tre kort öppet på bordet.

Spelet

Spelaren till vänster om dealern får nu göra nya val efter att ha sett de tre korten på bordet. Checka innebär att om spelaren checkar går turen över till nästa spelare som får antigen checka eller höja insatsen. Höjer spelaren insatsen är det den som gäller. När alla lagt lika många marker i potten eller när alla har checkat delar dealern ut ytterligare ett öppet kort. Samma sak upprepas nu på nytt och efter det kommer det femte och sista öppna kortet från dealern. När spelarna har satsat på sista rundan visar de korten för varandra och den med bäst kort vinner.