Omaha är precis som Texas Hold’em ett spel med gemensamma kort på bordet och med max fyra bettingrundor. Spelet börjar med att alla spelare får vardera fyra hålkort. Efter den satsningsrunda som sedan följer lägger dealern upp tre kort på bordet, även kallad flopp. Efter ytterligare en satsningsrunda delas ett fjärde kort, en turn, upp på spelbordet, följt av en till satsningsrunda. Sist läggs det femte kortet upp och en avslutande satsningsrunda inleds. De spelare som är kvar i detta skede visar sina kort och den som har bästa pokerhanden vinner. Hålkorten måste spelarna använda två av när de bildar sin hand samt tre av bordets öppna kort.

Omaha Hold´em

Omaha Hold´em är en pokervariant som upplevs mer komplicerad än Texas Hold´em. Detta beror på att det ställs större krav på den enskilda spelaren att läsa av bordets olika möjliga kombinationer än vad en spelare av Texas Hold´em behöver göra. Speciellt när du spelar Omaha Hi/Lo. Det är på grund av alla kombinationer som möjliggörs av hålkorten som det blir utmanande. Dels sitter du själv med fler möjliga kombinationer på din hand och dels har din motståndare, som är flera till antalet också fler möjliga kombinationer. Just alla dessa kombinationer gillas av många spelare då vinsthanden ofta håller en hög kvalitet jämfört med andra spel.

Omaha Hi/Lo

Det är vanligt att spela Omaha som så kallad ”hög och låg poker”, vilken brukar benämnas för Omaha Hi/Lo eller Omaha 8 eller bättre. Omaha Hi/Lo innebär att hög och låg hand delar på hela potten förutsatt att det finns en låg hand som är kvalificerad. Skulle det inte vara så tar den höga handen ensam hem vinsten av hela potten. Hög hand värderas utifrån gängse pokerregler och den låga handen kvalificerar sig genom att den innehåller fem kort av olika valör med 8 eller lägre. Denna variant är populär eftersom den ger fler en möjlighet att vinna potten.