Seven Card Stud, är ett pokerspel som det sägs ska ta en livstid för att övervinna. I det här pokerspelet är det fem rundor som spelas innan det är klart. Det börjar med att spelarna får två kort som är dolda, dessa kort ska ingen av de andra spelarna se. Sen får du ett öppet kort, detta är ett kort alla kan se. Där efter börjar spelet, den som har lägst valör är den som börjar. Den gör då en satsning, som sedan fortsätter hela varvet runt. Där efter är det utdelning av ett fjärde kort, även detta är ett öppet kort.

Bästa handen på fem kort, den vinner.

Efter fjärde kortet är det en till satsningsrunda. Spelaren med den bästa handen börjar. Där efter får alla sitt femte kort, även detta är ett öppet kort. Samma sak igen, den som sitter med den bästa handen, gör en satsning där på resten av spelarna med. Här efter är det utdelning av det sjätte kortet. Sen en satsningsrunda till. Efter den här rundan, ger dealern ut ett kort det, det blir det sjunde kortet. Detta kort är dolt för de andra spelarna. Här gäller det nu att ha den bästa handen på fem kort, har du det vinner du potten.

Ett stort psykologiskt moment i spelet

Att spela Seven Card Stud gäller det att veta de olika skeden som händer i spelet. Vad för olika händer som är de vinnande. Det är mycket du behöver känna till för att bemästra det här spelet, det är ett spel som kräver kunskap och skicklighet. Till sista rundan är det en talang du bör ha, att kunna hantera ett pokerface eller syna de andra spelarna som sitter och döljer något bra. Seven Card Stud är ett pokerspel. Här gäller det att vara uppmärksam och ha ett bra minne. Att ha koll på vad sina motspelare har för kort som de lägger kan vara bra att komma ihåg.